Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

RSS

 Daimin ja Kamin pennut ovat syntyneet!
25.07.2009 16:37 | Henna

Daimin ja Kamin (kuva alla) pennut syntyivät 23.7 keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Yhteensä pentuja syntyi kuusi, joista 4 narttua ja 2 urosta. Kuvia ja kuulumisia löytyy parhaiten Satun pitämästä pentublogista:

http://daiminpennut.blogspot.com/

kuva: Samu Niemelä


( Päivitetty: 25.07.2009 16:44 )

 - Henna | Kommentoi Kuulumisia
25.07.2009 16:00 | Henna

Kirjoittelenpa vähän yleisiä kuulumisia pitkästä aikaa.

Kami on ollut nyt pitkään lomalla. Se astui johonkin terävään, jonka seurauksena sillä on ollut melkein kuukauden lenkityskielto antibiootin kera, eli olemme tehneet ainoastaan lyhyitä hihnakävelylenkkejä. Nyt jalka alkaa viimeinkin näyttää siltä, että eiköhän Kamin kanssa jo ensi viikolla uskalla ihan kunnon lenkeille ja treeneihinkin saakka. :)

Lisäksi Kamilla on ollut outo "kuulo-ongelma". Eli kuulo kyllä pelasi hyvin ja Kami lähti heti huutaessa tulemaan jonnekin päin... Onneksi Kamilla on tapana pitää hyvin huolta siitä missä kuljen, joten tätä ongelmaa näkyi lähinnä hakumetsässä (eli kutsuessa lähti juoksemaan minne sattui, jos oli sen verran syvällä metsässä, ettei nähnyt minua) sekä sisällä (pyrki aivan eri huoneeseen, kun mistä kutsuin sitä). Mitään tulehdusta tms. korvasta ei löydetty, mutta loppujen lopuksi syyksi paljastui se, että toisessa korvassa oli tukos jossain syvällä korvakäytävässä. Tuon tukoksen vuoksi Kami ei ole juurikaan kuullut toisella korvalla, jonka takia se ei ole hahmottanut, mistä päin äänet kuuluvat.  Nyt pitäisi (?) ilmeisesti kaiken olla taas kunnossa tälläkin saralla. :)

Edellä olevien syiden takia Kami ei tosiaan ole tehnyt aikoihin tehnyt juuri mitään. Muutaman lyhyen jäljen olen sillä ajattanut, ettei se olisi koko kesää ihan ilman mitään tekemistä, tottistakaan kun ei ole viitsinyt ottaa antura halki. Tavoitteet tälle kaudelle olen kaikkien näiden tapahtumien jälkeen nollannut. Ehkäpä kahdet hakukokeet voisi syksyllä käydä, jos lähettyville sattuu osumaan. :)

Rintistä, meidän ikiliikkujastamme, on tullut JÄTTImäisen kokoinen nuori koira. Tällä hetkellä se on noin 10 cm Kamia korkeampi ja pari kiloa painavampi. Saa nähdä, millainen jätti siitä vielä tuleekaan, kunhan se kerää tuohon vielä massaa.

Rintin kanssa ollaan harjoiteltu tänä kesänä rauhoittumista ja kotielämää. Timo on myös tehnyt sen kanssa jonkun verran jälkeä, käynyt BH-kurssin ja lisäksi olemme porukalla harjoitelleet ja edenneet vähitellen viestitreeneissä. Sen kummempia tavoitteita emme ole toistaiseksi asettaneet Rintin kanssa puuhastelulle, ainakaan tänä vuonna ei ole tarkoitus kokeisiin mennä.


 - Henna | Kommentoi Tokoilua ja koiratappelua
20.04.2009 17:11 | Henna

Tänään olivat meidän ensimmäiset varsinaiset TOKOn EVL -treenit. Olivat varsin hyödyllinen katsaus siinä, missä mennään ja mitä pitää tehdä.

Treenit alkoivat paikallamakuulla. Tässä Kami meinasi jatkaa syksyllä keksimäänsä linjaa, eli tehdä ihan mitä sitä huvitti siinä paikallaan ollessaan (lähinnä istuskella tai vähän ryömiä) paikalla makaamisen sijaan. Kävin pariin otteeseen huomauttamassa sille asiasta, jonka jälkeen se yllättäen osasi maata nätisti ja tarkkaavaisesti loppu ajan. Tätä pitää kuitenkin siis ehdottomasti varmentaa ja rakentaa uusiksi, jotta Kami tajuaa, että paikallamakuu tarkoittaa edelleenkin sitä samaa kuin edellisetkin viisi vuotta, eli paikallaan MAKAAMISTA.

Seuraava liike oli idari. Tein sen vähän helpotetusti, eli pienemmällä ringillä ja palkkasin jokaisesta asennosta. Seuraaminen oli hyvää. Seisominen ja istuminen tosi hyvät, jopa vähän äkkinäiset. Maahanmeno sen sijaan jäi ensimmäisellä kerralla suorittamatta (istui sen sijaan). Eli selvästi puolen vuoden treenitauko on tehnyt tehtävänsä... Maahanmeno muistui mieleen parin lelukokeilun jälkeen hyvin mieleen ja lopputreeneissä teki jo hyvin kaikki jäämiset eri asentoihin.

Seuraavana oli vuorossa meidän kokeiden kauhumme, eli ohjattu nouto. Olen ottanut silloin tällöin Kamilla suuntia, mutta "oikeaa" liikettä emme ole talven aikana tehneet. Kami meinasi skipata merkin (huomautus "Kami" sai sen tajuamaan, että pitäisi mennä merkillekin, ennen kuin saa noutaa), mutta muuten ohjattu nouto oli meidän suoritukseksemme suorastaan loistava! Uskomatonta mutta totta, Kami haki kisanomaiset ohjatut kapulat epäröimättä molemmilta sivuilta, eikä edes vilkaissut keskimmäistä kapulaa! :-) Upea juttu!

Tässä välissä leikimme hetken Kamin kanssa sivummalla, kun treenauksen alla ollut villakoira hyökkäsi Kamin päälle! :-( Kami ei mitenkään provosoinut, tai edes katsonut sinne päin, kunhan touhuili kanssani pikku tehtäviä. Ikävää, että tulee tällaisia kokemuksia tokoilun sekaan, kun periaatteessa mielestäni koiran pitäisi voida luottaa siihen, että ohjaaja pitää siitä huolen. Ko. koira on kuulemma harrastanut toisten päälle käymistä agilityssä (lopettaneet lajin sen takia), mutta omistajat eivät olleet ajatelleet, että se voisi tehdä samaa tokossakin. :-( Kamille tuli lähinnä vekki silmän alle (onneksi ei silmään), muuten karva näytti suojaavan sitä pahimmilta kolhuilta.

Lopuksi otimme vielä ruudun, kunhan ärripurri oli viety autoon rauhoittumaan. Kouluttaja ehdotti tätä liikettä, että näkisi, miten Kami toimisi tuollaisessa irtoavassa liikkeessä tuollaisen tappelun jälkeen. Ruutu meni tosi hyvin! Otin sen vain kertaalleen, kun Kami pysähtyi heti ensimmäisellä kerralla hyvin melkein keskelle ruutua. :-)

Ensi kerralla sitten näkee, vahtaako Kami tuota urosta (toivottavasti ei), vai onko kaikki ok.


 - Henna | Kommentoi Hakuilua
19.04.2009 17:01 | Henna

Tänään menimme Kamin kanssa kaksistaan etsimään ukkoja. :)

Harjoitus oli seuraava:

1.pisto: Oikea etukulma tyhjä

2. pisto: vasen etukulma (1.ukko)

3.pisto: oikea keskellä (2. ukko)

4.pisto: vasen keskellä tyhjä

5.pisto: oikea takakulma (ukko)

6.pisto: vasen takana ehkä noin 40 m päässä.

Rata oli noin 150 m pitkä, oikealle ehkä 70 m syvä, vasemmalle noin 50 m syvä. Ukot menivät piiloon aina vasta tyhjien aikana.

Treenin aihe oli motivaation nostaminen näytöillä. Tämän vuoksi kaikilta näytöiltä tuli palkka ja lisäksi osalle näytöistä vielä lisäksi kutsu.

Nämä treenit menivät hyvin! Eka tyhjä oli hyvä, syvä laatikko. Takaisin Kami tosin tuli vasta kolmannesta kutsusta... Toinen pisto oli hyvä. Ilmaisussa ei mitään nähtävää vikaa (VAU!). 3 - 5 pistot olivat ok, ei erityisiä ongelmia, tyhjät hyviä, ilmaisut samoin. Pienenä ongelmana tottelevaisuus tyhjältä, eli vaatii muistaakseni 2 kutsua. 6.pisto oli vähän hankalampi, etsintä ei yhtä intensiivistä ja ilmaisussa rulla putosi sivulla istuessa alas. Kutenkin ihan ok.

Kaiken kaikkiaan hyvät treenit. Kamilla oli hirveä vauhti ja into päällä etsimisen lisäksi myös näytöille mennessä. =) Seuraavaksi voisi miettiä tuota tottelevaisuutta etsinnän aikana...


 - Henna | Kommentoi Agiliitoa
17.04.2009 18:30 | Henna

Kamin agiliitelyt olivat perjantaina. Tällä kertaa aiheena olivat rataharjoitukset, eli teimme 2 täyspitkää rataa ilman sen kummempia korjauksia. Tämä oli hyvä harjoitus meille koirakkona, kun yhteisestä harjoittelusta on jo reilut vuosi aikaa...

Ensimmäinen rata oli 1-luokan kisarata, eli siis kovaa juoksemista ympäri kenttää. =) Toinen rata oli vaativampi 26 esteen rata, jossa oli paljon kontakteja (2*puomi, A-este, keinu) ja pujottelua (2*kepit) sekä useampia haasteellisia ohjauskohtia. 1-luokan radalla sai juosta kovaa. Siellä oli paljon suoria ja loogisia teitä ja vain vähän ohjausta. Jälkimmäinen rata oli puolestaan selvästi haasteellisempi ohjata.

Kami oli tosi kiva molemmilla radoilla. Se kuunteli tosi hyvin ja alasmenokontaktit olivat hyvät (kunhan vain ohjaaja muisti sanoa "pinta"-käskyn...). Pujottelu oli tauonkin jälkeen edelleen varmaa ja nopeaa molemmilta puolilta. Selvät parantamisen aiheet seuraavaksi ovat ohjaajan vauhti (ettei koiran tarvitse koko ajan odotella) sekä puomin ylösmenokontankti. Pitääkin alkaa miettiä, mitä tuolle ylösmenokontaktille tekisi...

Kaiken kaikkiaan kuitenkin kivat, rennot treenit, joissa viihtyivät sekä koira että ohjaaja!


 - Henna | Kommentoi


©2019 Belgimäisiä touhuja - suntuubi.com