Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JÄLKI:  JK1

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jälki on meille tavallaan uusi laji, ainoastaan jotain pientä on otettu joskus aikaisemmin, kun on sattunut huvittamaan. Kamille jälki taitaa olla kaikkein luontaisin laji, mutta kun ohjaajaa laji ei ole pätkääkään kiinnostanut, niin se on sitten jäänyt.

Kuvia tulee, kunhan niitä jostain saan...

Syksyllä 2007 päätin sitten antaa Kamin jäljestääkin. Tiina teki meille yhden 300 metriä pitkän jäljen, johon laitettiin muutama keppi ja 90 asteen kulma. Niin kepit kuin jälkikin tuntui sujuvan yllättävän hyvin. Jarruttelin vähän narusta keppien kohdalla ja Kami noukki ne itsekseen suuhun, josta kehumalla toi ne minulle. Siihen jälkeen sitten jäi vuoden 2007 jäljestykset.

Vuoden 2008 keväällä sitten päätin kokeilla, mitä koiruus oikeastaan osaisi. Nostatin sillä yhtenä perjantaina (kun olimme menneet mökkeilemään koirien kanssa viikonlopuksi) ensin muutamia keppejä jollain 100 m matkalla vain opettaakseni kepit kunnolla Kamille. Sitten lauantaina Petri kävi tekemässä Kamille 700 metrin jäljen, jossa 6 keppiä ja useita 90 asteen kulmia. Tämä jälki ajettiin noin 1½ h päästä tekemisestä. Yllättäen Kami jäljesti tarkasti koko jäljen ja jopa poimi ensimmäistä keppiä lukuunottamatta kaikki kepitkin. Iltapäivällä teimme vielä janaharjoituksen, koska janaa ei Kamilla ole koskaan ollut. Sekin meni ihan ok, ainoastaan kerran Kami meinasi lähteä väärään suuntaan. Seuraavana päivänä teimme vielä lyhyemmän 300 m jäljen, joka sekin meni kivasti. Tämän viikonlopun jälkeen päätin, että kamista tulee jälkikoira(kin).

Vuonna 2008 Kami on lisäksi jäljestänyt Pohjoisen Belgien viikonloppuleirillä (la-su). Lauantaina Kamille tehtiin 500 m jälki (6 keppiä). Kami jäljesti taas koko ajan tarkasti jäljen päällä ja nosti kaikki kepit. Iltapäivällä teimme janaharjoituksen, joka sujui sekin kivasti. Sunnuntaille teimme keppien nostatus jäljen, sekä harhajälkiharjoituksen. Harhajälkiharjoituksessa oli reilu 1 h vanha jälki, jossa oli kohtisuoraan 2 kpl 10 min vanhaa jälkeä. Kami selvitti ihan kivasti senkin. Näki kyllä, että ensimmäisessä risteyksessä pojan päässä ruksutti, että mitäs tässä pitäisi tehdäkään... Mutta oikeaa jälkeä se jatkoi.

Tämän jälkeen menimmekin sitten ensimmäisiin jälkikokeisiin. Tuloksena oli JK1 II-tuloksella! :) Muuten kisat menivät kivasti, mutta Kami juoksi jäljen alun jättäen 2 keppiä alkuun. Loput 4 keppiä se sitten nostikin normaalisti. On se kyllä hieno koiruus, tuntuu toimivan kaikissa lajeissa! =)

©2019 Belgimäisiä touhuja - suntuubi.com